Gudrun

Hopp, då har jag hoppat idag på Gudrun igen.. Gick superbra, gillar verkligen den hästen.. Bra tempo, rytm, rätt till hindren och min sits var bra, allt kändes bra helt enkelt..

 

Den nys ridläraren var där och kollade på oss för nu ska kära Lotta sluta.. Kommer sakna henne!! Kommer visserligen att träffa Lotta när hon har helgkurser här hemma men ändå..

 

Sen provred Jessica och den nya ridläraren en ny häst idag.. Det har typ varit en hopphäst men är nu dressyr typ. Den vann en dressyr klass här i Virsbo helgen 17-18, tror att det var så :)  Det lät som om de skulle behålla den, men först besikta typ, så vi får se! :)

 

Natti! <3


Fan..

Jag fick inte riktigt igång datan igår så jag tar det idag istället..

 

IGÅR..

Först på dan hade jag stalltjänst med Hanna :) Vi kom på att det som tog längst tid var att ta ut hästarna.. ca 1 timme på 13 hästar.. Helt sjukt, men vi var bara två stycken och får bara ta en häst var så .. :) Jaja, sen var det stallverdinneridning nu före knattegrupperna. Vi brukar rida efter men inte nu för det ska vara igenridning för träninggrupperna och så som egentligen är imorn(måndag). Vi red ut och jag hade Gudrun, shit, vad kul vi hade :D Men Linn och Kulan gick omkull över ett dike, men det slutade väl och ingen skada skedd..

 

Sen ledde vi knatte och efter det red vi trg.. Nu kommer jag till det tråkiga.. Jag borstade Razze och såg att han hade ett sår på höger fram typ under knät.. Det var svullet och han ryckte upp benen när man tog eller tröck lite försiktigt på det.. Det slutade med att jag bytte till Gudrun och red henne på hoppningen i trg också.. Men det gick super bra och nöjd ändå..

 

IDAG.. var vi på kurs i Strömsholm. Det handlade om Dressyrryttartest nu inför agria ridskolemästerskap, men mycket info i övrigt också om dressyr och allt man bör tänka på. Mycket lärorikt!

Razze har blivit ännu tjockare i benet idag, han fick stå i en grushage under dan för att inte riskera annat.. Han haltar inte utan har bara ont vid beröring typ. Vi sprang med han igår och han visade inget tecken på hälta alls.. Men lika bara att inte belasta det mer än nödvändigt ändå.. Nu står han med back on track och vilar, ska väl skrittas lite försiktigt så att han håller igång..

Hoppa att blir bra.. <3 Tror att han fått en spark i hagen.. Razze killen!! <3


Trött..

Antar att det här händer ganska ofta för andra också.. Det är tråkigt på alla sätt och vis. Jag är trött på att bara ge, ge och ge och nästan aldrig få något tillbaka.. Det känns ibland som att jag är bortglömd och att vissa inte vill ha mig med.. Jag brukar ta med folk lite överallt dit jag ska, men för vissa av de känns det som att jag bara duger då när de får följa med men när det ska nån stans så finns det inte ens en tanke... Det är inte bara just det utan andra saker också där man inte får något tillbaka. Jag tänker, från och med nu, bara bry mig om de som jag känner att de gör saker för mig också lika mycket som jag gör för de.. Att jag finns där, att jag bryder lika mycket som de betyder för mig.. En sån är underbaraste Linn! <3 Älskar dig gmn! <3

 

En sak till jag inte orkar bry mig om längre är folk som man ena dagen har skit kul med och så och andra dan typ behandlas som ingenting, också beroende på vilka personer man är med.. ex: Jag kke har en idé och vi tycker att den idén är jättebra men nästa dag så är den med en viss person och när man då tar upp den idén när den är med, så är det nästan som att jag är "dum i huvudet" (så att säga) att jag ens kom på den idén.. Helt omvända åsikter beroende på vem som är med olika dagar osv.. Just idag upplevde jag en sån känsla, därför kom jag på att skriva detta, pga av förhoppningen att den personen kommer att läsa detta och ta åt sig och fundera lite.. För den personen står mig väldigt nära och det är ingen jag vill mista...<3


Dessan

Snart dags att fara ner till stallet och ta hand om och rida Dessan.. Det blir nog en sväng ut i skogen nu när det är hyffsat väder, man får passa på ;)  Kraam

Caramell och Notre Dame och...... tävling!

Ja, som ni vet var det tävling i helgen.. Det gick sådär.. Duncan är alltid lite spänd och speciell på tävling i skillnad mot på träning. Blir mycket me framåt och kort i spången på tävling.. Jag har för mycket nerver och för stora förhoppningar eftersom det går så bra på träningarna.. hmm, det slutade med att jag inte alls red med sätet som jag skulle och händerna flaxade åt alla håll, jaja.. Måst bli att tävla mer och öva på att tävla så att det blir lite mer som en vana eller vad man nu kan säga.. Slutade på lite mer än 59 %.

Men Grattis till Didi som vann sin klass! Du är bäst!!<3

 

Idag var det dags för träninggrupp igen för det är ju Måndag! :D Jag brukar ju alltid rida Razze men idag skulle jag prova Notre Dame..

I lektionen innan (ponny träningsgrupp) rider mina bästa vänner och jag brukar kolla på de ibland :) Idag så var det en en tjej som nyligen fått en egen ponny som heter Caramell och hon skulle rida igen i den gruppen.. Hästan är lite bråkigt mot pisk och därför sparkar emot den..  Hon tjejen ville inte rida mer efter ca 10 minuter så de undrade om jag ville det.. Så jag hoppade upp och började.. Ville inte lyssna på mina skänklar så jag tog pisken och så bar det av.. Jag ramlade iaf inte av men det var rejäla sparkar några av de.. Tills slut gick det bättre och det slutade med att jag hoppade ca 80 med den :) Kändes kostigt att rida c-ponny, jag som annars helst rider stor häst x) Nöjd iaf!

Sen så var det dags för min grupp.. Nu skulle jag äntligen få rida Nottran :) Gud , vad annorlunda  det kändes mot Razze. Helt annat byggd och allt! Säker att hoppa med i skillnad mot Razze som man aldrig vet vad som händer.. Det slutade med att jag hoppade en liten bana på 1 meter vilket känns väldigt lågt när man hoppar Nottran. Hon har ju gått 1.20 typ så det 1 meter är ingenting för henne :) Kändes väldigt bra och jessika (ridläraren) och jag kom fram till att jag ska växla mellan henne och Razze för att träna sits på och lite sånt på henne:) Nöjd där med! <3

bilder från tävlingen nedan , har allderles för hög vänsterhand hela tiden x) måste arbeta bort det :) <3

 

 


Mitt rum!

Heej ! :D Ska berätta om tävlingen idag och hur det gick sen, när jag har laddat in bilderna i datorn ;)

Men jag har lovat att jag ska lägga in bilder på hur mitt rum ser ut, så här kommer det bilder på mitt rum! :)

Innan jag gjorde om till dethär hade jag lila väggar och en häst board på mitten x) Jag gjorde om till detta för inte ens ett år sedan x) Tyckte att det var dags då och jag hade velat gjort det länge :P Hade då även häst affischer överallt och det var hästar typ överallt i hela rummet..


Tävling!

Imorn är det då dags för tävling. Grymt taggad nu.. Han har känts fin på de senaste träningarna.. :) Min taktik: Gå in på banan, göra mitt bästa och ha kul! :) <3

Jag och Duncan idag när vi förberedde oss lite tills imorn ;)<3

 


Nervös!

Jaha, då var det sista träning inför dressyrtävlingen på söndag här hemma. LB:1 med Duncan på hemmaplan Virsbo..

Hmm, att det alltid ska gå så bra på framidning och så men inte väl inne på dressyrbanan. Alltid när jag ska rida programmet går det inte riktigt som jag har tänkt mig.. Nerver?? :O Troligtvis.. Någon som har något tips på hur man kan koppla bort nerverna? Kommer gott och väl att behövas till Söndag..

 

Jaja, jag måste bla tänka på att:

 

Slappna av.

 

Rida med sätet.

 

Försätta rida ordentligt fast det är jobbigt ibland.

 

Sänka vänsterhanden. (blir lätt alderles för hög)

 

Verkligen sitta i galoppfattningarna.

 

Efter ökade gallopen på diagonalen, sitt till mer så att han inte byter. I avsaktningen verkligen framme för hand och att han håller traven.

 

Händerna stilla och mycket ben.

 

Främst av allt.. Komma ihåg programmet x)

 

Hmm.. Ska göra mitt bästa.. Har sån träningsverk i magen nu efter all träning med att verkligen sitta ner och rida med sätet. :P Bara träna på och se glad ut :D

Imorn blire även att fota lite och sen har jag lovat att lägga upp bilder på mitt rum som jag hoppas kommer upp imorn :) God natt alla! <3


Fina häst!

Guud, vad jag älskar min älskling Duncan ! Han gick superbra idag.. Nu red jag verkligen med sitsen och det kändes helt underbart för han lyssnade verkligen superbra på mig nu.. Det enda är efter den ökade galoppen på diagonalen.. Lite strul när jag ska få tillbaka han, men det fixar sig. Ska försöka att inte öka så mycket men han svara så bra framåt nu till mina hjälper så det är svårt att få tillbaka han lika bra. Men det är jag som behöver träna på det, gör bara jag rätt så gör han rätt.. Nu är det snart Söndag och dags för tävlingen.. Hoppas det går bra! :) Kraam


Det bästa till sist!

duncan och jagVi börjar med dagen igår eftersom jag inte han skriva igår.. ps, bild från första gången jag tävlade hoppning :)

Vi åkte ner till stallet halv 10, Linn, Didi, Julia och jag för att rida och träna dressyrprogramet tills på Söndag.. Det ick väl sådär. När han känna bra, lung, fin form och lyssnar ganska bra på mina hjälper så ser det nästan ut som att han sover.. x) Jag behöver få lite mer go i stegen, inte fortare men bara så att han ser arbetsvillig ut.. Och sen måste jag lära mig att rida sitsen och sitta ner i traven.. Jag tappar lätt balansen i mellantraven och det gör att Duncan också gör det.. hmm.. Bara att träna på..

Sen på kvällen var Didi och jag ute och plockade svamp. Det var meningen att vi skulle plockan vanliga kantareller men det slutade med att vi kom hem med en halv ica-kasse trattkantareller.. x) Det är gott det med..                        Det var en ganska lång tur, först var vi i skogen i ca 45 minuter, sen hem till Didi och hämta saker, sen ut till Skräddis och vara där en timme, sammanlagt var vi ute i ca 2.5 timme tror jag om inte mer, sköööönt var det.. På väg hem från Skräddis hoppade kedjan för Didi 2 gånger! haha, snacka om att vi hade kul hela turen.. Ont i magen av allt skratt typ.. xD Det var jobbigt att rensa allt svamp bara .. -_-

Idag.. Ja, vi tränade återigen på dressyprogramet och det gick rätt okej idag.. I början red jag inte så mycket med sitsen men sen gick det bättre.. När jag red programet gick han fint i traven, gansla bra go i det hela. Men i galoppen och speciellt efter ökningarna så blev det spänt och huvudet upp.. Jaja, det ska ridas igenom imorgon en sista sväng igen, sen är det bara att ge allt sen på Söndag.. :)

 

En sista sak, de allra roligaste idag!!! Älskar dig pappa!!! Kan någon gissa vad jag fick?? :D Ett objektiv, eos 55-250.. :) Guud vad glad jag är.. Love u..

kommer kke bilder någon dag när jag fotat med det! :)

 


Lyckat!

Hejsvejs!

Igår var det träningsgrupp och såklart red jag min älskling.. :) Det gick superbra.. Han som annars hoppar med ganska högt huvud och som höjer huvudet mycket när man bromsar oftast gick jättebra. Men det tackvare goggen osv. Nu hoppade han med mer rygg och nersänkt huvud och lyssnade jättebra när jag skulle bromsa, utan att dra upp huvudet. Han blev även mer uppmärksam på mina hjälper och svarade framåt jättebra.. *stolt* Det var verkligen jättekul att känna skillnaden och kommer att fortsätt att ga goggen för att han såsmåningom ska kunna göra samma arbete utan den.. Vilken vi såklart siktar mot ;)

 

Idag så hade vi hoppning i vanliga gruppen.. Jag red Charlie första halvan.. Guuud, vad han är tråkig att rida -_-.. hmm, men Linn och jag bytte efter ungefär halva lektionen och då fick jag Patrina, inte heller världens roligaste (enligt mig) men bättre än Charlie iaf.. Det gick ganska bra faktiskt.. Kke ska säga också att vi hoppade, men vi hoppade inte så mycket eftersom det inte var världens bästa underlag efter allt regn -_- Nöjd iaf :)

 

Ps. Längtar tills nästa helg... tävlingsdags!

Kramkram


Notre dame

jaha, då har det kommit en ny häst till stallet. Ett sto som heter Notre dame... Hon är en skimmel och är jättefin.. Jag är grymt sugen på att prova rid henne i... ja träningsgrupp typ, men jag har ju Razze och han vill jag ju utvecklas med..
Notre dame kan hoppa bättre och det är det jag vill, hoppa och nå högre, så jag kke skulle prova henne ändå, men jag vet inte... Jag kan kke rida henne på trg och sen rida Razze på söndagar?? Vet inte hur jag ska göra alls... Jag älskar ju Razze!.. men ändå..

Jag är sååå glad att Razze stannar, iaf ett tag till :) Hoppas på det bästa.. :) <3 Kraam

Hejs svejs!

Hej, Regina heter jag. Tänkte bara berätta lite vad jag kommer att blogga om, så hästar blire... Jag rider ca 4- (ibland) 5 gånger i veckan... Jag spelar också innebandy 1 gång i veckan, men mitt stora intresse är just hästar. Jag har ridit sen jag var typ 3-4 år :) Hoppas ni gillar det .. Puss o kram Razze och jag <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0